Nasze menu powstaje z miłości do gotowania i natury, a główną inspiracją do powstania karty są zmieniające się pory roku.
Zmysłowa przyjemność smakowania, uważność jedzenia i celebracja posiłków, gotowanie z miłością i poszanowanie natury oraz wspieranie ekologicznego rolnictwa to wartości, którymi kierujemy się, przygotowując dania dla naszych gości.
Nasze działania i kuchnia zostały wielokrotnie nagrodzone, dlatego możemy powiedzieć, że jesteśmy jednym z hoteli z najlepszym jedzeniem w Polsce nad Bałtykiem.
Naszą codzienną pracą udowadniamy, że prowadzenie restauracji w Kołobrzegu w nawiązaniu do filozofii zero waste jest możliwe. U nas nie znajdziesz napojów serwowanych w plastikowych butelkach czy rurkach. A nasi szefowie kuchni w cudowny sposób nadają drugie życie skórkom cytryny i obierkom z jabłek.
Warzywa i owoce z ekologicznych upraw, produkty od regionalnych dostawców i zawsze sprawdzone źródło pochodzenia na stałe jest wpisane w nasze menu. Przywiązujemy taką sama wagę do walorów smakowych i odżywczych składników naszych dań, jak do wartości, które przyświecają naszym dostawcom.
Zobacz menuSwoją przygodę z gotowaniem zacząłem ponad 20 lat temu, wtedy przekazano mi wiedzę, z której korzystam w kuchni do dziś i nie chodzę "na skróty". W mojej kuchni króluje kuchnia staropolska, którą podaję w unowocześnionym wydaniu.
Piotr Buryło
Szef kuchni
Moja praca to połączenie pasji z rzemiosłem. Codziennie staram uczyć się czegoś nowego i przekazywać tę wiedzę dalej. Jestem miłośnikiem piękna produktu, jego świeżości, pochodzenia i zastosowań. W końcu to od niego wszystko w kuchni ma swój początek. Twierdzę, że dzień kucharza musi zaczynać się perfekcyjnym Mise en place. Szczególnie inspiruje mnie dorobek Anthonego Bourdaina.
Wiktor Ignaczak
Szef kreatywny
III miejsce
2015
I miejsce
2014
II miejsce
2014
Award of Excellence
2018
Grand Award 3 Widelce
2015
III miejsce
2015
2 czapki w przewodniku
2017
2018
2019
2020
Czapka w przewodniku
2016
W gronie 12 finalistów
2018
2023
Pracujemy w gronie miłośników gotowania, smakowania oraz odkrywania. Nie boimy się nieoczywistych połączeń i podążania własnymi ścieżkami, dzięki czemu możemy zaoferować naszym gościom wyjątkowe kompozycje smaków i aromatów.
© Shuum - Wszelkie prawa zastrzeżone